Gaziantep'te polis helikopteri düştü 2 pilot şehit oldu

Gaziantep'de Şehidimiz Var! Gaziantep'te polis helikopteri düştü 2 pilot şehit oldu. Şehitlerimizin Kimlikleri: Levent Öztürk, Cemil Gülen'dir

Gaziantep'te meydana gelen trajik olayda, bir polis helikopteri kırıma uğradı ve Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen ile Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk şehit oldu. Olayda bir teknisyen de yaralandı. Emniyet Genel Müdürlüğü envanterine kayıtlı helikopter, Gaziantep'e gitmek üzere Hatay'dan havalanmıştı.

Nurdağı ilçesi Kartal Köyü yakınlarında saat 22.49'da temas kesilen helikopter için arama-kurtarma, UMKE, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ancak kurtarma ekipleri, ulaştıkları helikopterde Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen ile Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk'ün şehit olduğunu belirledi. Yaralı teknisyen ise hastaneye sevk edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kaza hakkında resmi bir açıklama yaparak, "Kahraman pilotlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, Aziz Milletimize ve Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin makamı âli olsun. Yaralı polisimize acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı. Helikopterin düşüş nedeni ise yapılacak incelemenin ardından belirlenecek.