Van'da deprem oldu!!! 4.6 Deprem, saat 14:04'te gerçekleşti ve yerin 7 kilometre derinliğinde oldu. Deprem, Van merkezde ve çevre ilçelerde hissedildi. Depremde herhangi bir can kaybı veya yaralanma bildirilmedi.

AFAD son dakika deprem açıklaması geldi. Van'ın Tuşba ilçesinde 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kentte herhangi bir olumsuz durum ile karşılaşılmadığını açıkladı.

12 Ekim 2023 tarihinde Van'ın Tuşba ilçesinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, saat 14:04'te gerçekleşti ve yerin 7 kilometre derinliğinde oldu. Deprem, Van merkezde ve çevre ilçelerde hissedildi. Depremde herhangi bir can kaybı veya yaralanma bildirilmedi.

Depremin ardından, AFAD ve UMKE ekipleri bölgeye sevk edildi. Ekipler, olası bir afet durumunda müdahale etmek için hazır bekliyor.

Deprem, Türkiye'nin en aktif deprem bölgelerinden biri olan Doğu Anadolu Bölgesi'nde meydana geldi. Bölgede, 2011 yılında meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde 604 kişi hayatını kaybetmişti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sitesinde yer alan bilgiye göre, Van'ın Tuşba ilçesinde 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Sarsıntı 14.04'te gerçekleşti.
 

Van Gölü'nde Tuşba ilçesine 4 kilometre uzakta meydana gelen sarsıntının derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü.
AFAD <a href=son dakika deprem açıklaması geldi. Van'ın Tuşba ilçesinde 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kentte herhangi bir olumsuz durum ile karşılaşılmadığını açıkladı.">

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya başta AFAD olmak üzere ilgili kurumların ve tüm ekiplerin saha tarama çalışmalarının başladığını açıkladı. Yerlikeya, "An itibari ile herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır." dedi.

ÇATLAKLAR OLDU

Bedrettin Dalan Caddesi üzerinde inşaat halinde olan ve giriş katları faaliyete sokulan 3 katlı bir binada çatlaklar oluştu. Binanın alt katında bulunan otogaleride meydana gelen çatlaklar dikkat çekerken, halk, 23 Ekim 2011'de 7.2 büyüklüğündeki depremi hatırlattığı için panik yaşadıklarını söyledi.

Van'da <a href=