Ankara
AZ BULUTLU
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANASAYFA Yararlı Bilgiler Çözüm bulundu faturalar yarı yarıya azalacak! Faturası yüksek gelenler hemen bunu yapsın!

Çözüm bulundu faturalar yarı yarıya azalacak! Faturası yüksek gelenler hemen bunu yapsın!

Çözüm bulundu faturalar yarı yarıya azalacak! Faturası yüksek gelenler hemen bunu yapsın! Ocak ayının soğuk günleriyle birlikte artan ısınma ihtiyacı, faturaları yükseltiyor.
yazar
Güven KOCAAVCI
334
GÖSTERİM
Çözüm bulundu faturalar yarı yarıya azalacak! Faturası yüksek gelenler hemen bunu yapsın!

Çözüm bulundu faturalar yarı yarıya azalacak! Faturası yüksek gelenler hemen bunu yapsın! Ocak ayının soğuk günleriyle birlikte artan ısınma ihtiyacı, faturaları yükseltiyor.

Faturası Yüksek Gelenlere Müjde: Enerji Tasarrufu İçin Uzman Tüyosu!

Ocak ayının soğuk günleriyle birlikte artan ısınma ihtiyacı, faturaları yükseltiyor. Ancak Yaşar Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Levent Bilir, enerji tasarrufu sağlamak ve faturaları düşürmek için önemli tüyolar verdi.

Dr. Bilir, evlerde doğal gazın daha verimli kullanılması için izolasyonun büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Enerji tasarrufu için öncelikle binalarda izolasyon sağlanmalı. Kombiyi gün içerisinde sürekli açıp kapatmak yerine belirli bir derecede tutmak enerjiden ve faturadan tasarruf sağlayacak" dedi.Çözüm bulundu faturalar yarı yarıya azalacak! Faturası yüksek gelenler hemen bunu yapsın! Ocak ayının soğuk günleriyle birlikte artan ısınma ihtiyacı,

İzolasyonun Önemi:
Enerji tasarrufuna ön ayak olan izolasyon, binanın iç ortam sıcaklığını daha stabil tutarak yakıt kullanımını azaltıyor. Böylece, doğal gaz tüketimini kontrol altına almak mümkün oluyor.

Kombi Kullanımı:
Dr. Bilir, kombiyi aralıklı çalıştırmak yerine sürekli ve düşük kademede çalıştırmanın daha tasarruflu olduğuna dikkat çekti. Bu sayede evin duvarları soğumaz ve ısınma maliyeti daha düşük olur.

Enerji tasarrufu yapmak isteyenler, bu önerilere dikkat ederek faturalarını yarı yarıya azaltabilirler. İzolasyon sağlayarak ve kombiyi doğru kullanarak evlerde daha verimli bir ısınma sağlanabilir.

Kombiyi Nasıl Kullanmalı? Doğalgaz Faturalarınızı Yarı Yarıya Azaltın!

Yaşar Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Levent Bilir, kombi kullanımının doğru yönetilmesiyle doğalgaz faturalarının yarı yarıya azaltılabileceği konusunda önemli bilgiler verdi.

Sıcaklık Ayarı:
Kombinin sıcaklığını kişisel konfora uygun bir şekilde ayarlamak gerektiğini belirten Dr. Bilir, ortalama yaşam alanlarının 21-22 santigrat derece olarak düşünüldüğünü ifade etti. Ancak bu sıcaklığın değişebileceğini söyleyen Bilir, 20 santigrat dereceye kadar konfor sıcaklığını düşürebileceğimizi belirtti.Çözüm bulundu faturalar yarı yarıya azalacak! Faturası yüksek gelenler hemen bunu yapsın! Ocak ayının soğuk günleriyle birlikte artan ısınma ihtiyacı, faturaları yükseltiyor.

Sürekli ve Düşük Kademede Kullanım:
Dr. Bilir, kombiyi sürekli düşük kademede çalıştırmanın, faturalarda tasarruf sağlayabileceğini söyledi. Özellikle 24 saat veya gün içinde uzun süreli kullanımın doğalgazda tasarruf sağlayacağını ifade etti.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:
Evin az kullanılan bölgelerinde sıcaklık düşürülerek tasarruf sağlanabileceğini belirten uzmanlar, banyo, hol ve giyinme odalarının sıcaklığını 18 santigrat dereceye kadar düşürebileceğimizi önerdi.

Doğalgaz kullanıcıları, bu önerilere dikkat ederek kombi kullanımını doğru yönetebilir ve faturalarında önemli ölçüde tasarruf elde edebilirler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Anneye Günaydın Mesajları Yeni 2024

Anneye Günaydın Mesajları Yeni 2024